Geografiskt område

Filippinerna, är en ögrupp i Sydostasien beläget i västra Stilla havet. Den består av 7,107 öar samlade tre grupper: Luzon, Vizcayas, och Mindanao. Huvudstaden är Manilla. Norr om Filippinerna och väster om huvudön Luzon ligger Taiwan. Vietnam ligger västerut över det Sydkinesiska havet; sydvästra Malaysia på ön av Borneo över Suluhavet;i söder Celebessjön. I öster avgränsas landet av Filippinska sjön och önationen Palau. Läget i Stilla havet vid ”the Ring of Fire” nära ekvatorn innebär rika naturtillgångar och världens största biologiska mångfald. Med ungefär 300.000 kvadratkilometer (115,831 sq mi), är Filippinerna det 64:e-största landet i världen. Med en befolkning på cirka 100 miljoner människor är Filippinerna är det sjunde mest befolkade landet i Asien och de 12:e mest befolkade landet i världen..  

Gatubild från Tuguegarao, Cagayans provinshuvudstad.
Gatubild från Tuguegarao, Cagayans provinshuvudstad.

Avsättningsmarknader

I söder var det tidigare fokus enbart på Singapore. Nu har även Indonesien tillkommit, vilket är ett av världens folkrikaste länder (260 miljoner invånare) och som gränsar till Filippinerna i söder. Den nytillkomna agenten Peninsula Reach, Singapore har bidragit med kontakter i denna marknad.
I norr är det Taiwan, södra Kina inklusive Hong Kong och längre norrut Sydkorea och Japan som visat stort intresse. Peninsula Reach har även goda kontakter i södra Kina och Hong Kong.