Delta Minerals tecknar partneravtal med Chahaya, Singapore

Efterfrågan ökar i Singapore för sand avseende landåtervinning, med ursprung från Filippinerna. Chahaya Shipping & Trading Co. PTE LTD och Delta Minerals har ingått ett partneravtal för att öka dessa sandvolymer; cirka 1 miljon ton årligen.

Delta Minerals har nyligen lagt fram en Master Plan för Chahaya, för att tillförsäkra leveranser av ca 1 miljon ton per år.

Chahaya är ett shipping och trading bolag kommer att hantera båttransporter och försäljning. Delta Minerals träffade ett MOU med Chahaya 8 april 2015.

Planen beskriver hur Panamax-fartyg kan lastas utanför Cagayanflodens mynning. Delta Minerals kommer också att lagra sandmaterialet vid flodmynningen nära ankringsplatsen. 
Bolaget genomför nu en företrädesemission för att se till att Delta Minerals är väl finansierat och för att svara på den ökade efterfrågan från Chahaya. 

"Jag är mycket glad över att vi har kunnat övertyga Chahaya om vår förmåga och kapacitet. Deras stöd har gjort det möjligt för oss att ta fram en Master Plan, som vi nu kommer att genomföra. Tillsammans blir vi en viktig aktör för Singaporemarknaden.", säger Thomas Lundgren CEO Delta Minerals.

För ytterligare information kontakta
Håkan Gustafsson, Styrelseordförande, hakan.gustafsson@deltaminerals.se, mobil +46-70-268 00 35.
Thomas Lundgren, VD, thomas.lundgren@deltaminerals.se, mobil +46-70-397 25 24.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter