Delta Minerals tecknar MOU för sand till Singapore

Singapore, 21 april, 2015 – Delta Minerals tecknar MOU med Chahaya Shipping & Trading Co., Pte Ltd

Delta Minerals har tecknat ett sk Memorandum of Understanding (MOU) med CHAHAYA SHIPPING AND TRADING CO. PTY LTD om inledningsvis försäljning av 500 000 ton sand per år och med en målsättning att nå 1,5 miljoner ton per år.  Leveranser kommer att påbörjas, så snart vissa logistikfrågor lösts, till exempel lastning och ankring.

Chahaya Shipping & Trading Co., Pte Ltd är en av de två stora importörerna av sand till Singapore.

Detta MOU reglerar bland annat kvalitét, volymer och priser.

”Jag är mycket nöjd med detta strategiskt viktiga MOU med Chahaya, som en viktig köpare till Singapore. Flodmaterialet är av god kvalitét och motsvarar de höga kraven i Singapore. Nu behöver vissa logistikfrågor lösas för båttransporterna. Detta avtal kommer även att underlätta finansieringen av en expansion,” säger VD Thomas Lundgren.

Delta Minerals projekt i Filippinerna
I flera av Filippinernas flodområden inträffar ofta översvämningar framförallt under monsunperioden, som allvarligt påverkar befolkningen i dessa områden med dödsolyckor och stora markskador på grund av eroderad och ansamlad sand i dessa floder. Genom att föra bort överflödigt flodmaterial bidrar Delta Minerals verksamhet till viktiga miljö- och samhällsinsatser. Magnetit kommer att separeras från flodmaterialet och säljas till stålindustrin.

För ytterligare information kontakta
Håkan Gustafsson, Styrelseordförande, hakan.gustafsson@deltaminerals.se, mobil +46-70-268 00 35.
Thomas Lundgren, VD, thomas.lundgren@deltaminerals.se, mobil +46-70-397 25 24.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter