Delta Minerals säljer 60 000 ton magnetit under 2015

Manilla, 18 november, 2014 – Delta Minerals tecknar avtal för försäljning av det första 60 000 ton magnetit (järnmalm) producerat i Aparrianläggningen. Leveranserna påbörjas omgående. 

Delta Minerals har tecknat ett ramavtal med SUNGLOBE MINING and RESOURCES CORPORATION om försäljning av 60 000 ton magnetit. De första leveranserna påbörjas omgående med målsättning att den totala volymen levereras under 2015.

Försäljningen sker i avrop om cirka 5 000 ton baserat på världsmarknadspriset för magnetit med sedvanliga tillägg/avdrag.

”Efter ett nyligen genomfört besök på anläggningen som just nu trimmas in gläder jag mig mycket att vi redan nu kan börja sälja det material vi producerar och vi förväntar oss full produktion i slutet på detta år. Vi räknar med att genomföra denna order under 2015.” säger VD Thomas Lundgren.

Delta Minerals projekt i Filippinerna 
I flera av Filippinernas flodområden inträffar ofta översvämningar framförallt under monsunperioden, som allvarligt påverkar befolkningen i dessa områden med dödsolyckor och stora markskador på grund av eroderad och ansamlad sand i dessa floder. Genom att föra bort överflödigt flodmaterial bidrar Delta Minerals verksamhet till viktiga miljö- och samhällsinsatser. Magnetit kommer att separeras från flodmaterialet och säljas till stålindustrin.

Delta Minerals AB har utvecklats väl under den tid bolaget varit verksam.  Vi har visat på ekonomiskt lönsamma utvinningsnivåer av mineraler i de floder, som vi är intresserade av. Vi har utökat våra undersökningsområden, som nu inkluderar Cagayan provinsen i norra Filippinerna. Vi har knutit ett avtal med NOVA; en koreansk grupp för att operera deras anläggning i Appari, i Cagayan provinsen.

För ytterligare information kontakta
Håkan Gustafsson, Styrelseordförande, hakan.gustafsson@deltaminerals.se, mobil +46-70-268 00 35.
Thomas Lundgren, VD, thomas.lundgren@deltaminerals.se, mobil +46-70-397 25 24.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter