Finwire: Kan inte dröja jättelänge innan notering. VD har åkt till Filippinerna.

Delta Minerals har under morgonen meddelat att bolagets nyemission har övertecknats 132 procent. Därmed har kassan förstärkts och bolaget har fått 3,3 miljoner kronor som skall användas för en studie nere i Filippinerna. Det finns också ett övertilldelningsutrymme på 2 miljoner kronor.

- Vi har inte vilat på hanen. Utan när det stod klart att vi har stöd åkte vi iväg direkt, säger bolagets vd Thomas Lundgren på telefon från Filippinerna till FinWire.

- Vi är här och startar igång studien och träffar olika myndighetspersoner, borgmästare och annat för att få tillstånd, fortsätter den nybakade gruvbolagschefen.

I samband med att Delta Minerals knoppades av från Commodity Quest så uppgav bolaget att en notering på Aktietorget skulle genomföras under året.

- Vi har ju ansökt om en notering vid Aktietorget, så det kan ju inte ligga så där vansinnigt långt borta innan vi får ihop det hela. Men vi kan inte gå ut med någon ny information till aktieägarna just nu. Men så fort vi vet när det blir så kommer vi att kommunicera det, säger Thomas Lundgren.

Thomas Lundgren har en diger att göra lista nere i Filippinerna. Han skall träffa diverse myndighetspersoner och dra igång den för bolagets så viktiga studien. Diskussionerna med myndigheter har så här långt varit goda, uppger Thomas Lundgren. När det gäller studien så hoppas Delta Minerals-chefen kunna kommunicera resultat löpande resultat under våren. När den som helhet kan vara klar är det dock för tidigt att sia om, uppger han.

Mats Hård
mats.hard@finwire.se, 0738-503545
Nyhetsbyrån Finwire
> Länk till artikeln